پنجشنبه، مهر ۰۴، ۱۳۹۲

تاريخچه ورود برق به ايران

 
اولين مولدهای برق
در سال ۱۲۸۴ محمد حسين امين الضرب ، از رجال و سرمايه داران معروف ايران ، با خريد مولدی كه با زغال سنگ كار می كرد . بخشی از شهر تهران را روشن كرد كه بسياری از آن به عنوان مبدا تاريخی ورود برق به ايران ياد می كنند . با اينكه صد سال از تأسيس صنعت برق در ايران می گذرد هنوز بر خی روستاهای دور افتاده برق ندارند و از چراغ های نفتی برای روشنايی استفاده می كنند .
چراغ پيه سوز ، زنبروی ، موشی ، گردسوز و فانوس ممكن است به عنوان اشيا تاريخی در بسياری از خانه های ايرانی وجود داشته باشد اما همين چراغ ها سفالی ، فلزی و شيشه ای برای روشنايی منازل ، كوچه ها و معابر شهرها استفاده می شد و بلديه ( شهرداری ) مسئول روشنايی كوچه ها و معابر بود و چراغچی ها هر شب نردبان به دوش و ظرف نفتی يا روغن گياهی و حيوانی در دست چراغ های ديوار كوب و فانوس های اويزان بر روی تيرهای چوبی را روشن می كردند .
در برخی مناطق آنها موظف بودند در اوايل صبح چراغ ها را خاموش و جمع آوری كنند . اغلب اين چراغ ها به علت كوچكی مخزن و كمبود سوخت ، تنها در ساعاتی از شب روشن می ماندند و تا سالها تنها منبع نور كوچه ، خيابان و محله به حساب می آمد . هزينه اين چراغ های قديمی كم نور و پر دردسر با روشن شدن چند لامپ در صد و بيست سال پيش كم كم به فراموشی سپرده شدند و به عنوان ميراث گذشته در كنج خانه ها جای گرفتند.
اولين مولد برقی كه وارد ايران شد تنها سه يا چهار لامپ را روشن می كرد كه ناصر الدين شاه در سفر فرنگ با ديدن چراغ های روشن آنجا، آن را وارد كرده بود . اين مولد کوچك الكتريكی كه در سال۱۲۶۴ خورشيدی در دربار ناصر الدين شاه و تكيه دولت مورد استفاده قرار گرفت ولی به عنوان مبدأ تاريخی ورود برق به ايران مورد توجه قرار نگرفت .
درست بيست سال بعد از ان بود كه محمد حسين امين الضرب با مولدی ۴۰۰ كيلو واتی بخشی از شهر تهران را روشن كرد .
اين مولد چندين سال به صورت انحصاری برق مناطقی از تهران را روشن كرد .
اين مولد چندين سال به صورت انحصاری برق مناطقی از تهران را تأمين می كرد كه تا مدتها منحصر به ساعاتی از شب بود . البته دو سال پيش از اين ، حرم امام رضا با ۴۰۰ لامپ روشن شده بود آما برق ان جنبه عمومی نداشت و به طور اختصاصی برای روشنايی حرم استفاده می شد .
مولد برق حرم امام هشتم شيعيان ۱۲ اسب بخار قدرت داشت و با همت حاج محمد باقر ميلانی معروف به رضايوف كه امتياز چراغ برق مشهد به او واگذار شده بود با هزينه بالغ بر هشت هزار تومان نصب شده بود .
در زمينه تأ‌مين هزينه اين مولد اختلافاتی ميان تاريخ نويسان وجود دارد برخی می گويند مظفرالدين شاه هزينه ان را تذمين كرده اما برخی از بازماندگان آقای ميلانی معتقدند جد انها تمام هزينه را تذمين كرده است . برخی منابع عقيده دارند در همان سال ها برق به انزلی نيز وارد شده و يك تاجر روسی به نام خوشتاريا ً نخستين لامپ را به شيوه تجاری در ايران روشن كرده است و مردم انزلی از جمله اولين كسانی در ايران بودند كه روشنايی برق را ديده اند .
شهر تبريز در شمار اولين شهرهايی بوده كه مردمانش زودتر از ديگران برقدار شده اند و " قاسم خان والی ً امتياز تأسيس كارخانه برق را در سال ۱۲۸۱ به دست آورد كه بخشی از خيابان مجيدی را روشن می كرد .
از او شيوه نامه ای باقی مانده كه درآن چگونگی استفاده از خدمات برق شرح داده شده است . قديمی ترين سند ارائه خدمات برق در ايران است . در اين شيوه نامه توضيح داده شده كه هزينه های سيم كشی ، چراغ هاو برق چگونه از مشتركين دريافت می شود و در چه صورتی برق مشتركين قطع خواهد شد . در سال ۱۲۸۷ نخستين چاه نفت در مسجد سليمان به نفت رسيد و برای انتقال نفت از مسجد سليمان به پالايشگاه آبادان ، يك نيروگاه بخاری برای راه اندازی تلمبه خانه و روشنايی ساختمان ها ساخته شد كه مبدا ورود برق به خوزستان است .
مصارف اوليه برق تنها محدود به چند ساعت از شب برای روشنايی بود و مولدهای اوليه با زغال سنگ ، هيزم و چوب كار می كردند اما به دليل هزينه بالا بعدها جای خود را به مولدهای ديزلی دادند . معابر و خيابانهايی كه اولين بار در شهرها برقدار شدند به خيابان چراغ برق معروفند و مردم اين خيابانها را در شهرهايی نظير تهران . تبريز و مشهد به اين نام می شناسند.
ورود برق مانند ديگر پديده های تازه غرب گاه با مقاومت هايی همراه بود اما برخی مردم نيز برای استفاده ازبرق از همديگر سبقت می گرفتند.
داستان بيماری سل و ارتباط آن با دود چراغ های نفتی ، روغن سوز و پيه سوز در مشهد خواندنی است .
اولين لامپ ها منازل ثروتمندان و افراد سرشناس شهر ها را روشن می كرد و به همين جهت ديدن لامپ های روشن و تلاش كارگران برای راه اندازی و روشن كردن مولدهای برق در شهرهای مختلف از جمله سرگرمی ها و تفريحات مردم به حساب می آمد .
تا سال ها مولدهای كوچك عمدتاً وابسته به بخش خصوصی بوده و بخشی از نيازهای روشنايی را در ساعاتی از شب تأمين می كردند و افراد ثروتمند شهرها با وارد كردن مولدهايی برق مناطقی از شهر ها را تأمين می نمودند .

سه‌شنبه، مهر ۰۲، ۱۳۹۲

زندگی نامه ( بیوگرافی ) دکتر حسین فاطمی

تولد و زندگی :
سید حسین فاطمی در ۱۲۹۹ شمسی در نائین یزد تولد یافت. پدرش سید محمد علی سیف العلماء روحانی متعین و متشخص بود. سید حسین فاطمی چندی در نائین و چند سالی در اصفهان به تحصیل اشتغال ورزید .
در سال ۱۳۱۵ برادرش نصراله سیف پور فاطمی امتیاز روزنامه باختر اصفهان را گرفت. حسین در کار روزنامه برادرش همکاری کرد.
خیلی زود به پیچ و خم‌های کار واقف شد و در کلیه امور روزنامه سررشته پیدا کرد
در سال ۱۳۱۶ شمسی ، برای فعالیت بیشتر مطبوعاتی ، اصفهان را ترک کرد به تهران آمد و در روزنامه ستاره که متعلق به احمد ملکی بود استخدام گردید.
استعداد ذاتی، نگارش کاملا روان و پرکاری و جدیت موجب شد سردبیری روزنامه ستاره به او محول شد .
در سال ۱۳۱۹ به اصرار برادرش که به علت اشتغال در سمت شهرداری شیراز ناچار به ترک اصفهان بود به اصفهان بازگشت و پس از چندی اداره روزنامه باختر به تهران انتقال یافت و شرکتی برای اداره آن تشکیل شد و مدیریت آن شرکت به عهده حسین فاطمی محول گردید .
روزنامه باختر تا ۱۳۲۴ به مدیریت و سردبیری حسین فاطمی به طور یومیه انتشار می‌یافت .در آن سال فاطمی تصمیم گرفت برای تحصیل در فن روزنامه نگاری و آموزش در مطبوعات در اروپا سفری به فرانسه نماید.
در سال۱۳۲۷ بعد از سه سال تحصیل ، به تهران بازگشت و تصمیم به انتشار روزنامه گرفت .
در سال ۱۳۲۸ امتیاز روزنامه یومیه باختر امروز به نام حسن فاطمی صادر شد. این روزنامه و محتویات آن که نتیجه مطالعات چند ساله مدیرش در اروپا بود، در تهران مورد توجه قرار گرفت.
در اواخر سال۱۳۲۸ به دنبال تشکیل جبهه ملی، فاطمی در کنار مصدق قرار گرفت و روزنامه خود را ارکان جبهه ملی کرد .
فعالیت‌ها و برنامه‌ریزیهای او در جبهه ملی باعث شد او به عنوان کارگردان جبهه ملی و مشاور نزدیک دکتر مصدق شناخته گردد.
با آغاز نخست وزیری محمدمصدق، حسین فاطمی به عنوان معاونت سیاسی و پارلمانی دولت وقت انتخاب گردید. وی قریب هشت ماه در آن سمت قرار داشت تا اینکه در اواخر آذرماه سال ۱۳۳۰ برای شرکت در انتخابات مجلس شورای ملی از سمت خود کناره گیری نمود.
در بهمن ماه۱۳۳۰ روزنامه باختر امروز مراسمی به مناسبت سالگرد شهادت محمدمسعود برمزار
و تشکیل داد و دکتر فاطمی ناطق مراسم بود به هنگام سخنرانی مورد اصابت گلوله قرار گرفت و بر اثر این سوء قصد قریب هشت ماه در تهران و اروپا تحت عمل جراحی و درمان قرار گرفت .
در انتخاب دوره هفدهم مجلس شورای ملی به وکالت از طرف مردم تهران انتخاب شد . ولی تا چند ماه به علت بیماری نتوانست در مبارزات پارلمانی شرکت کند .
در مهرماه ۱۳۳۱ فاطمی عهده‌دار وزارت امور خارجه گردید. این سمت در اجرای سیاست خارجی دولت قاطعانه عمل نمود .
 
یکی از عمده‌ترین کارهای اساسی او در وزارت امور خارجه به قطع رابطه سیاسی با انگلستان و بستن سفارت انگلستان در تهران و کنسولگریها در شهرستانها بود.
در مردادماه سال ۱۳۳۲ شاه به بغداد و سپس به رم رفت . عصر آنروز تظاهرات بزرگی انجام شد و دکتر فاطمی سخنرانی انتقادآمیزی از شاه نمود
.
روز ۲۶ و ۲۷ مرداد فاطمی به اتفاق سعید فاطمی خواهر زاده خود به کاخ سلطنتی رفت و به دستور وی یکایک اتاقها را مهر و موم کردند و درباریان را توقیف و به زندان شهربانی انتقال دادند
.
در ۲۸ مرداد حکومت مصدق و یاران او ساقط شد و شاه بازگشت
.
روز ششم اسفندماه۱۳۳۲ فاطمی توسط مأمورین فرمانداری نظامی دستگیر شد و در حین انتقال به فرمانداری نظامی توسط عده‌ای مورد ضرب و شتم قرار گرفت
.
مأمورین بدن نیمه جان او را به زندان بردند و قریب شش ماه در زندان با مرگ روبرو بود
.
سرانجام با مکالمات دادگاه چندین جلسه در ۱۸ مهرماه ۱۳۳۳ دادگاه حکم اعدام او را اعلام نمود و حکم در روز چهارشنبه ۱۹ آبان ماه ۱۳۳۳ به مرحله اجرا درآمد.

 

شنبه، شهریور ۳۰، ۱۳۹۲

مهاجرپذيرترين کشورهای دنيا


معمولا با شنيدن واژه مهاجرت اکثر ما به ياد کانادا، استراليا، آمريکا و بعضی از کشورهای اروپايی می افتيم.
تا چند سال پيش اين کشورها در صدر کشورهای مهاجرپذير بودند. دليل هم سر ريز طبيعی نيروی کار به سمت اقتصادهای قوی نوظهور و مناطق جديد و کم جمعيت بود.
اما هم اکنون کشورهای عربی حاشيه خليج فارس به علت ورود نيروی کار و وجود سرمايه در گردش زياد از لحاظ ورود گردشگر گوی سبقت را از کشورهای غربی ربوده اند.
نرخ خالص مهاجرت که بيانگر کسرمهاجران خروجی از مهاجران ورودی است در اکثر کشورهای عربی ومهاجرپذير با نرخ بالای مثبت است. اين نرخ در کشور ما منفی است يعنی هنوز جمعيت خروجی ما اندکی از مهاجران ورودی بيشتر است.
۱- قطر
۲- زيمباوه
۳- امارات
۴- سنگاپور
۵- بحرين
۶- قبرس
۷- سن مارينو
۸- لوکزامبورگ
۹- استراليا
۱۰- کانادا

۱۰۱- ايران

جمعه، شهریور ۲۹، ۱۳۹۲

سه‌شنبه، شهریور ۲۶، ۱۳۹۲

نوشته ای از ژنرال وقت بریتانیایی در زمان اشغال ایران


ژنرال دنسترویل به تاریخ ۵ می ۱۹۱۸ ( فرمانده نیروهای بریتانیا در غرب هنگام اشغال نظامی ایران توسط ارتش روسیه بریتانیا ) از همدان می‌نویسد:
• «قحطی در این جا اسفناک است... ما محصول را ۴۰ تومان می‌خریم و امیدواریم مقداری هم کمتر از این تهیه کنیم. هر روز بسیاری می‌میرند و بسیاری نیز در حال کمک‌رسانی مرده‌اند. اکنون که برف‌ها آب شده و بهار آغاز شده است، مردم می‌روند بیرون و مثل گاو در مراتع می‌چرند». بسیاری از این مردم نگون‌بخت در حال چریدن در مراتع مرده‌اند.
در سال قحطی برنج در شالیزارهای گیلان و مازندران گندید ، گندم در مزارع زنجان پوسید ، اما به دلیل بارش برف سنگین و نبود جاده در ایران ! مردم تهران در باغ ها و مراتع چریدند و نردبان چوبی برای حمل اجساد به گورستان نایاب گردید !!!
این فاجعۀ تاریخی که به جهت هرزگی ها ، نادانی ها ، بی هویتی ها بی لیاقتی ها ، بی غیرتی ها و وظن فروشی های هرجازادگان قجری در فاصله بین سال های ۱۲۹۶ - ۱۲۹۸ (۱۹۱۷ تا ۱۹۱۹ میلادی) و در هنگام اشغال نظامی دولت رذیله روسیه و مکارۀ بریتانیا و خرید غله و ارزاق عمومی به وجه رایج کشورهای خود در مقابل پشیز ارزش ریال رخ داد به عقیدۀ صاحب نظران هزاران بار ویرانگر تر حملۀ مغول به ایران بوده است .
چرا که مرگ خود و عزیزان فرزندان و اهل و عیال از فرط گرسنگی و در هنگام چرا در چمنزارها از مرگ بر اثر تیغ برنده و یا بر سر دار مغولان به مراتب چه از نظر تعداد و چه از نظر تبعات روحی روانی و اجتماعی مهیب تر بوده به طوری که در مقالات موجود به شیوع مواردی از آدم خواری !! در سرزمین آریایی اشاره شده است !!!
بزرگ آرتش داران رضاشاه بزرگ در اولین اقدام پس از رسیدن به قدرت و حتی پیش از اراده به تشکیل نخستین ارتش منسجم مدرن ، مبتی بر قوای سه گانه ، احداث جاده های هراز ، چالوس و ساوه و احداث خط آهن سراسری به شمال و جنوب کشور را سرخط وظایف خود در خصوص حفظ امنیت و برقراری ثبات و اقتدار کشور دانست !
چرا که قوی ترین ارتش جهان نیز در هنگام مواجه با شرایط قحطی و گرسنگی ناشی از جنگ در برابر گله ای از احشام ناتوان و زبون خواهند بود !! و این مهم را با وسائل و تجهیزات ابتدایی چون بیل و کلنگ و دینامیت و بارکش های موتوری سبک به اجرا رسانیده است و سرانجام دوران کوتاه خدمات او به ایران زمین و ارتش مدرن و نوپا خصوصاً نیروی دریایی اش توسط دو دشمن حقیقی و تاریخی ملت روسیه و انگلستان نابود شد.
امروز در ایران و در زمان استقرار حکومتی که در دفاع از مردم و دشمنی با اشغالگر سرزمین اعراب از جبهه عربی تندروتر و متحد دشمن تاریخی ملت و اشغالگر ویران گر و تصاحب کننده بخش های عظیمی از سرزمین ایران ( دولت رذیله روسیه ) است هنوز پس از گذشت ۳۷ سال از فاجعه انفجار نور !! در بهمن ۵۷ این گذرگاه ها تنها راه های ارتباطی بین شمال مرکز و جنوب کشور است !! و کشور تنها در مواجه با تحریم های محدود اعمال شده ، در آستانه فروپاشی اجتماعی ، اقتصادی و معیشتی قرار دارد !!!

« خداوندا این سرزمین را از خشکسالی، سپاه دشمن و از دروغ محفوظ بدار. »  داریوش بزرگ

یکشنبه، شهریور ۱۷، ۱۳۹۲

منافع ملی چیست؟


**منافع ملی: منافع ملی حوزهٍ ایست از وظایف حقوق عمومی که به تعریف و بنیان اصول یعنی قانون اساسی و روش اداره کشور و جلب رضایت ملت است، مربوط میگردد . بنابراین: منافع ملی بایستی...

منهای هر تعصب و تعلق خاطر مذهبی. نژادی . زبانی . طبقاتی. اتخاذ نظر و خواستگاهی مشترک، که یک ملت بر حسب توافق جمعی در حوزه منافع حیاتی و سیاسی خود, جهت حفظ و رشد و استمرار امنیت و رفاه و بهره مندی از کلیه منافع مادی و غیر مادی داخلی و خارجی قابل اکتساب، بعنوان مبنای انجام امور کشور در نظر میگیرند. که بایستی دربرگیرنده دو ۲ هدف باشد: ۱- داخلی ۲- بین المللی

هدف داخلی(سیاست داخلی): جلب حمایت و رضایت عمومی، پرورش و وسعت دادن توانائی فردی، تامین امنیت و صلح و ارتقاع سطح زندگی مادی و غیرمادی افرادی که در حوزه این منابع بسر میبرند(ملت). که طبق اصول برابر و منطبق با قوانین مدون مدرن که در تلاش حفظ هویت و حاکمیت ملی است.بایستی تعریف و تعیین گردد.

هدف بین المللی(سیاست خارجی): با توجه به هویت و حاکمیت ملی، اخذ معیارهایی جهت برقراری ارتباطات با جهانیان در عین توجه به حفظ و بسط موقعیت اجتماعی و سیاسی و اقتصادی ملی که دریک رابطه منطقی و صلح آمیز مبتنی بر چهارچوب قوانین بین المللی در جهت منافع و مصالح ملی انجام پذیرد.

*تعریف منافع:

انسان ذاتا" بدنبال منفعت و حفظ آن است. این طرز نگاه ناشی از حس حفظ ذات یا زندگی است.اما در روند زمان و تجربه زندگی جمعی بناچار از بخشی از منافع خود صرف نظر کرده یا پذیرای انتقال و اشتراک آن با جمع میگردد.تا بتواند متقابلا" از واقعیت وجودی جمع و توانائیهای موجود در آن جهت حفظ منافع خود بهره گیرد.درواقع با علم براینکه جمع میتواند برای فردیت او مفیدواقع گردد،به اشتراک یا درآمیختگی با جمع گردن مینهد و این نگاه یا برداشت بازهم جهت بدست آوردن یا حفظ منفعت است.بنابراین در نگاه به منافع اجتماعی،همانطور که در مباحث جامعه شناسی سیاسی بآن برخورد شده:رابطه میان اندیشه و منافع از عمده ترین نگاه اجتماعیست.و ضرورتا" بایستی اندیشه با منافع مادی درهم آمیخته شود.لذا اندیشه به منزله بازتاب علایق و منافع است و بگونه ای باعث بروز انتخاب میگردد.انتخابی که از تلفیق مبانی فرهنگی.مذهبی.اقتصادی،در سمت و سوی منافع شخص بوجود میآید.از همینرو اثرگذاری و اثرپذیری رفتار اجتماعی حاصل از نیروی اندیشه،منسجم تر و پایدارتر جهت حفظ منافع شخصی فرد در جمع میشود و قوام همکاری و پذیرش جمع نیز برای فرد محکمتر میشود.

** منافع اجتماعی: نگاه آن بایستی با تعیین مرام و اساس شکل گیری دولت و وظایف او مبتنی بر مفاد حقوق بشر و حکومت قانون و نگاه برابر قانون در برخورد با افراد و تلاش در ایجاد و استمرار عدالت در بین افراد باشد. ازینرو مهمترین عواملی که باید در برخورد با جمع و حفظ منافع اجتماع درنظرگرفته شود،این نگاه میباشد. چراکه بایستی ما دربرخورد منطقی،اجتماع یا جامعه را دارای یکشخصیت حقوقی مستقل پنداشته، همانگونه که یک شخص حقیقی برخوردار از تعاریف و حقوق مسلم است، بنابراین جامعه نیز بایستی بعنوان یک شخص حقوقی دارای تعریف و مرزبندی و حفظ منافع باشد. بنابراین برای درک اجتماع بایستی به فرد و علایق او توجه نمود.و در همان راستا به اجتماع نگریست.

**منافع فرد:

بدیهیست هرآنچکه موقعیت مادی و غیرمادی را برای انسان تهیه و تدارک میسازد،در جهت اغناء و رضایت خاطر فرد، برای تداوم زندگی و علاقمندی و پویائی اوست.لذا بعنوان منافع قابل تعریف میگردد. اما..

برای تحقق بخشیدن این احساس در فرد، نیازمند نکاتی هستیم:

حفظ امنیت و تداوم آن. احترام به منافع فرد .و مرزبندی بر اساس همان احترام. و تکریم شاَن برابر انسانها. و ایجاد قوانین. جهت حمایت از تعلقات فردی. در ایجاد ارضاء فرد و میل همبستگی اجتماعی و همکاری خودخواسته . اورا ترغیب و تهیج میکند.و برحسب اینکه انسان در بستر اجتماع بسرمیبرد،تبعا" تداوم کار و برنامه مندی و حفظ امنیت وبرخوردار شدن برابر از امکانات موجود جامعه،در هویت سازی و ساختارسازی جامعه که همانا فرد است، موثر واقع میگردد. بنابراین.. درنظر گرفتن منافع فرد،و استمرار و حفظ منافع فرد. در ایجاد هویت ملی و همبستگی ملی و همبستگی ارتباطی و مشارکت اجتماعی فرد در نظام اجتماعی، تسهیل و تقویت میگردد.

با احترام و آرزوی موفقیت

پنجشنبه، شهریور ۱۴، ۱۳۹۲

احترام به جایگاه زن در دوران هخامنشی


در دوران شاهنشاهی هخامنشی، زنانی بوده اند که در چندين مورد، بالاتر از مردان قرار داشته اند. نمونه های بارز آن، کتيبه های تخت جمشيد يا دريا سالاری بانو (آرتميس) است.

داريوش بزرگ برای بنا نهادن کاخهای پارسه، از زنان به عنوان يکی از مهمترين نيروهای کاری استفاده ميکرد. به شکلی که در چندين مورد کتيبه بدست آمده، نوشته شده است که زنی در اينجا مسئول بيش از صد نفر کارگر مرد بود و يا زنی ديگر به دليل مهارت شغلی اش، حقوقی معادل سه مرد، دريافت ميکرده است. يا در کتيبه ای ديگر آمده که زنان کارگر باردار در ساختن پارسه از حقوق شاهنشاهی برای استراحت و بارداری استفاده ميکردند.

(سات اسپ) يکی از خويشاوندان دربار شاهنشاهی هخامنشی بود که به دليل تجاوز به دختر باکره ای، به مرگ محکوم شد. سپس مادر وی نزد شاه رفت و شفاعت پسر را نمود. شاهنشاه ايران فرمان داد که اگر نميخواهی او اعدام شود بايد دور آفريقا را با کشتی بگردد و ماجرای آنجا را به رشته تحرير در آورد.

ولي او از ترس بيابانهای آفريقا و سفرهای دراز دريايی از سفر پرهيز کرد و به دروغ، پس از مدتی وانمود کرد که آفريقا را کامل ديده است. ولی داستانهای او با ديد بزرگان پارسی، خيالی شناخته شد و در نهايت وی به جرم تجاوز به دوشيزه ای پارسی، به دار آويخته شد.

یکشنبه، شهریور ۱۰، ۱۳۹۲

شق القمر


شاید شما از آن دسته افرادی باشید که بارها این مثال را شنیده اید و یا مورد استفاده قرار می داده اید اما تا به حال اصل این داستان را نشنیده اید٫ حال امیدوارم با شنیده این داستان به مسخره بوده آن پی برده و متوجه گردید اکثر روایات دینی از دسته اند٫از خرافات برای پیشبرد ادیان بسیار بهره برده شده است.

روایت می کنند عده ای از مشرکان قریش دسته جمعی پیش پیغمبر رسیدند و گفتند: " ای محمد ، اگر در دعوی نبوت صادق هستی و عمل تو سحر و جادو نیست هم اکنون ماه را در وسط آسمان دو نیمه کن تا ما به رای العین شق القمر را ببینیم و با رسالت تو ایمان بیاوریم زیرا شنیدمی که سحر و جادو فقط در روی زمین امکان دارد ولی در آسمان موثر نیست . " در آن هنگان مردم در منی بودند.

پیغمبر اسلام دست به دعا بر داشت و از خداوند مسئلت کرد که این آخرین حجت رسالتش را با این قوم مشترک نشان دهد تا شاید دست از عناد و لجاج بردارند . بلافاصله وحی نازل شد که ماه در اختیار توست و می توانی آن را دو پاره کنی.

پیغمبر اکرم (ص) به روایتی انگشت مجسمه اش را به جانب آسمان دراز کرد و ماه از میان دو نیمه شد . " در آن هنگام که مردم در منی بودند به طوری شکافته شد که کوه حرا در میان دو پاره آن که مانند دو شعله بود می نمود . "