شنبه، تیر ۰۸، ۱۳۹۲

شیخ ( آخوند ) و گدا


گدایی همیشه با یک لباس کثیف و مندرس دایماً از این روستا به آن روستا می رفت و گدایی می کرد، روزی که از کنار یک پل نرسیده به روستایی عبور می کرد، رفت که از چشمه زیر پل آبی بنوشاند تا خستگی سفر از تن دَر کند، ناگهان چشمش به یک گاری شکسته پر از غله افتاد، گدا بدون هیچ سوالی که این مال چه کسی است! کیسه ایی که در دست داشت را پر کرد و راهی روستا شد، در راه شیخی با دقت او را نگاه می کند، و فریاد می زند! وای خدایا... رحمی کن بر ما که آتش دوزخ نزدیکمان است...
گدا تا اسم دوزخ را شنید کیسه پر غله را بر زمین کوبید. شیخ فهمید ماجرایی هست، رفت جلو گفت: این کیسه را از کجا آورده ایی؟ گدا گفت: مال خودم است محصول امسالمه!
شیخ بی پروا گفت: آیا سهم فقرا یا همان زکات را ازش داده ایی؟
گدا با حالت تعجبی گفت: نه!!!
شیخ بار دیگر گفت: آیا مالیاتی که باید به حاکم با انصاف و عادل شهر بدهید، داده اید؟
گدا که تا آن لحظه اسم حاکم با انصاف را نشنیده بود باز گفت: نه!!!

شیخ گفت: مردک پیر تو با این همه ثروت چرا لباسهایت کثیف است؟
گدا گفت: چون فقط اینها رو دارم!!!
شیخ گفت: پس تو کیسه غله را به من ده چون من شرعی تر هستم، و می دانم چه اندازه به زکات باید داده شود و چه اندازه به مالیات، مبادا بیشتر و کمتر بدی، ما بقیه آن را لباسی گران می خرم برایت! گدا خوشحال شد و دو دستی کیسه پر غَله را به شیخ داد، و شیخ نیز الفرار...
سالها از آن واقعه می گذرد و گدا باز هم با همان لباس ها در حال گشتن است و هنوز هم منتظر لباس گران قیمت!


درس: آخوند فقط دست بگیر دارد و این اشتباه است که کسی تصور کند که از آخوند جماعت می توان چیزی بدست آورد٫ بنگرید به این ۳۳ سال حکومت کثیف آخوندی در ایران زمین

چهارشنبه، تیر ۰۵، ۱۳۹۲

حل معمای مرغ و تخم مرغ



قابل توجه دوستان پالتاکی (خصوصا در چت رم ایران IranEmsal )


پژوهشگران انگلیسی اعلام کردند که به جواب سوال قدیمی که همواره توجهات انسان را به خود جلب کرده، رسیده اند که بر اساس آن می توان ثابت کرد مرغ قبل از تخم مرغ به وجود آمده است.
به نقل از راشا تودی، در تحقیقات اخیر پژوهشگران انگلیسی مشخص شد که پوست تخم مرغ حاوی عنصر "اوفوسلیدین 17" است که تنها در بدن مرغ یافت می شود.

بر این اساس، غدد داخلی مرغ این ماده را 24 ساعت قبل از تخم گذاشتن ترشح می کند تا پوسته آنرا تشکیل دهد. پژوهشگران معتقدند با توجه به اینکه مرغ تنها دارنده این عنصر است شکی وجود نخواهد داشت که مرغ قبل از تخم مرغ آفریده شده و باید پرونده این سوال قدیمی در اذهان عمومی بسته شود.

این در حالی است که برخی پژوهشگران درباره قطعی بودن نتایج پژوهش اخیر در انگلیس پس از اعلام نتایج آن، ابراز تردید کرده اند!

سه‌شنبه، تیر ۰۴، ۱۳۹۲

شرح حال ابومسلم خراسانی دلاور خراسان


به مناسبت سالگرد ابومسلم خراسانی


’’هر ایرانی باید ابومسلم خراسانی را بشناسد او اولین كسی بود كه بعد از گذشت یك قرن كشور را از تسلط اعراب نجات داد و عشق به وطن پرستی را در دلها زنده كرد اگر ابومسلم ها, بابك هاو مازیارها و فردوسی ها نبودند كشور وفرهنگ ما نیز اكنون جزء كشورو فرهنگ عرب بود.’’

هنگامی كه لشكر ایران شكست خورد و اعراب وارد سرزمین ایران شدند.طبق رویه جنگ های قبلی خود به هر شهری كه حمله می كردند, باید اهالی آن شهر, دین اسلام را بپذیرند.اگر آنان مقاومت می كردند, مردان آنان به قتل می رسیدند و زنان و دختران آنان برای كنیزی به عربستان فرستاده می شوند. حتی زنان شوهر دار نیز برای عرب ها حلال شده بودند. وآنان مالك هست ونیست شهر به اشغال در آمده می شدند اگر تسلیم می گشتند یا باید دین اسلام را بپذیرند یا مبلغی را بعنوان جزیه به حكومت وقت پرداخت نمایند. با این حال سرزمین های به اشغال در آمده توسط اعراب اداره می شدند و آنان تلاش داشتنداین سرزمین ها را بطور كامل به روش فرهنگ و خلق و خوی اعراب درآورند.

هنگام حمله اعراب شهر های زیادی همچون خوزی ها(خوزستان), مناطق كرد نشین, شهر ری ‎, نهاوند, آذربایجان, طبرستان(سرزمین های حاشیه دریای خزر) و خراسان در برابر این حمله مقاومت كردند تا جایی كه خلفای عرب ناچار شدند چندین بار به این شهرها لشكر كشی كنند.شهر اصفهان شهری بود كه اشراف آن بخاطر آنكه مورد هجوم اعراب واقع نشوند و جزیه ای هم پرداخت نكنند خیلی زود دین اسلام را پذیرفتند.

اولین حركت ایرانیان در راستای مقابله با اعراب كشتن عمر ابن الخطاب خلیفه دوم بود كه به دست یك ایرانی به نام فیروز ملقب به ابولؤلؤ به قتل رسید. فیروز زمانی كه اسیر بود از دیدن اسیران جنگ فتح الفتوح كه آخرین تلاش دولت ساسانی بود. بسیار دلگیر و ناراحت شد ودر یك فرصت مناسب در صف نماز خلیفه را از پای درآورد.

بعد از استیلای كامل اعراب بر ایران مردم برای فرار از ظلم های امویان چون قدرت مبارزه مسلحانه نداشتند به مذهب شیعه كه بزرگترین پایگاه مقاومت در برابر خلفای اموی بود روی آوردند. در این راستا یك ایرانی به نام” ابن یسار” معروف به” ابومسلم خراسانی” برای مبارزه با اعراب نهضتی را به نام قیام” سیاه جامگان” بر پا نمود.ابومسلم در سال ۱۰۹هجری در اصفهان متولد شد.ابومسلم چون كودكی با هوش و ذكاوت بود او را به مكه به نزد ابراهیم امام فرستادند.او در مكه با شیعیان آل عباس آشنا شد.در نوزده سالگی وی را برای تبلیغ به خراسان فرستادند.ابومسلم اگر چه شیعه گری را تبلیغ می كرد اما هیچگاه دین وآیین خود را آشكار نكرد و از رهبران تشیع پیروی ننمود. تنها هدف او این بود

كه ایران را ازظلم خلفای عرب نجات دهد. ابو مسلم توانست نیرویی را در خراسان گرد آورد.اما دیری نپایید كه نیروهای بنی امیه بسوی آنها حمله ور شدند و در این حمله اعراب مغلوب نیروهای ابومسلم گشتند.ابومسلم با رفتار انسانی كه نسبت به اسیران جنگ در پیش گرفت توانست تبلیغات سؤی كه بر ضد او انجام شده بود را خنثی كند و خود را بیش از پیش محبوب دلها گرداند.او از اختلاف بین اعراب استفاده كرد و لشكری فراهم نمود و همه شهرها را یكی پس از دیگری آزاد كرد سپس به بغداد حمله نمود و حكومت جور و ظلم امویان را سرنگون ساخت وبنی عباس را به حكومت رساند اما بنی عباس هم با رسیدن به قدرت, بیش از بنی امیه ظلم و جفا كردند آنان چون وجود ابو مسلم را خطرناك دیدند وی را با خدعه و نیرنگ در سال ۱۳۷هجری به بغداد آوردند.در آنجا منصور دوانقی دومین خلیفه عباسی فرمان داد تا عده ای پشت پرده های كاخ او مخفی شدند منصور به نیرنگ شمشیر وی را گرفت وبا اشاره ای كه كرد, گماشتگان بر سر او ریختند و این مبارز وطن پرست را از پای درآوردند .با قتل این ابر مرد ایرانی قرنی دیگر كشور اسیر سلطه اعراب شد. بعد از قتل ابو مسلم نهضت های زیادی به خونخواهی از اوقیام كردند اما چون این نیروها دارای قدرت واحد نبودند همگی توسط خلفای عباسی سركوب شدند.

دوشنبه، تیر ۰۳، ۱۳۹۲

نقش عملیات روانی در مبارزه با حکوت اسلامی


سازمانهای عملیات روانی و اهدافشان
در تمامی سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی بخشی بنام عملیات ( جنگ ) روانی وجود دارد که در این بخش مجموعه ای از نخبگان و اساتید روانشناسی و جامعه شناسی و روانشناسی اجتماعی و کارشناسان علوم سیاسی و رسانه ای و.... وجود دارند . هدف این سازمانها تاثیر گذاری بر روی افکار عمومی و آرا و تفکرات نخبگان و سیاسیون و هدایت این افکار و اندیشه ها در جهت اتخاذ تصمیمات مورد نظر میباشد ( در کشور مطبوع ودر سایر کشورها ) . این ادارات از هر گونه ابزار و وسیله ای که بشود با آن افکار هدف را تحت کنترل گرفت استفاده میکند ( مثل رادیو و تلویزیون و کانالهای ماهواره ای و سایتها و وبلاگها و اتاقهای گفتگو و روزنامه ها و مجلات و بلوتوث و شبنامه و دیوار نویسی و سخنرانی نخبگان و اندیشمندان و خطبا و ائمه نماز جمعه .... ) .
ساختار سازمانهای عملیات روانی
این ادارات از دوبخش مجزا و مرتبط باهم تحت عنوان بخش تک ( حمله روانی ) و بخش پاتک ( ضد حمله یا دفاع روانی ) تشکیل شده است اگر عرصه مقابله روانی را به یک میدان جنگ تشبیه کنیم نیروهای تک ( حمله روانی ) همانند نیروهای مخصوص ( تکاوران ) و یگان زرهی آفندی (تانکهای تیز رو) و قواصها و تفنگداران دریایی و هواپیماهای بمب افکن باید به نقاط حساس و استراتژیک دشمن حمله کنند و باعث ایجاد اختلال در آرایش نظامی و لجستیک و فرماندهی حریف شوند در حکومت اسلامی این وظیفه بعهده روزنامه کیهان و خبرگزاری فارس و ایرنا و سایتهای امثال رجانیوز واکثر بخشهای خبری صدا و سیما مخصوصا ۲۰/۳۰ کانال دو و خبر ۲۰ شبکه خبر میباشد این ابزارهای رسانه ای معمولا تابو شکن هستند ( البته تابوهای حریف را میشکنند ) واز هرگونه رفتار و اعمالی که آنها را به اهدافشان نزدیکتر کند چشم پوشی نمی کنند ( هدف وسیله را توجیه میکند ) بعد از اینکه یگان تک روانی عملیاتش را به اتمام رساند ( البته بصورت موضعی و موقت تا ماموریت بعدی ) یگان پاتک روانی برای جلوگیری از حمله متقابل دشمن سوارکار میشود ( یگان پاتک روانی را نیز میشود به یگانهای پیاده و زرهی و توپخانه و ناوشکنها و هواپیماهای شکاری تشبیه کرد ) . یگان پاتک روانی حکومت اسلامی : سخنرانی های سید علی خامنه ای و خطبای نماز جمعه و سران اقتدار گرایان و کلیه برنامه های تحلیلی و گزارشی صدا و سیما و روزنامه های ایران و رسالت – که در عمیات تک روانی نیز شرکت دارند - سایتهایی مثل تابناک و الف و..... نام برد .

تاکتیکهای جنگ روانی
۱- تاکتیک نشتهای هدایت شده : افشاگری کنترل شده اطلاعات محرمانه و طبقه بندی شده برای مدیریت عکس العمل حریف و تضعیف مواضعش ( مثال افشای رابطه کشور اسراییل با بعضی از کشورهای اسلامی توسط موساد )

۲- تاکتیک انکار : تکذیب و غیر واقعی خواندن حوادث روی داده ( واقعی ) برای خرید زمان در جهت مدیریت و کنترل بحران و یا انکار یک رویداد برای رفع مسولیت از خود ( مثال : تکذیب تجاوز به بازداشت شدگان کهریزک توسط لاریجانی و سایر سران اقتدار گرا و یا ماجراهای واتر گیت و ایران کنترا )

۳- تاکتیک مجاری دوگانه : ارسال پیامهای متناقض برای درک واکنش حریف و خرید زمان ( مثال : پرونده هسته ای ایران - وزارت خارج : مذاکره میکنیم .... سپاه پاسداران : غنی سازی را متوقف نمیکنیم )
۴- تاکتیک تبخیر : انتشار شایعات بی اساس برای کم کردن حقایق ( مثال : انتشار شایعه کشته شده نوجوان ۱۲ ساله در بهشت زهرا و سپس افشای این دروغ توسط خود حکومت برای تحت شعاع قرار دادن سایر حقایق )
۵- تاکتیک موجی : انتشار پر حجم اطلاعات در مورد یک واقعه ( یا نقیض همان واقعه ) برای غرق کردن ذهن کنجکاو افکار عمومی ( مثال : بحث عدم تقلب در انتخابات اخیر در تمامی برنامه های صدا و سیما و روزنامه ها و سایتها و خبرگزاری های حکومتی و خطبه های نماز جمعه و مصاحبه ها با افراد شاخص در جهت اقناع افکار عمومی مبنی بر تقلبی نبودن انتخاب محمود احمدی نژاد به ریاست جمهوری )

۶- تاکتیک قطره چکانی : افشای ذره ذره اطلاعات به رسانه ها در جهت خسته و بی تفاوت کردن افکار عمومی نسبت به یک واقعه ( مثال : افشای جنایات کهریزک - خامنه ای زندان کهریزک را میبندد آنگاه اذهان عمومی کنجکاو میشود که در آنجا چه اتفاقی افتاده است و بعد از آن تاکتیک قطره چکانی بصورت پاس کاری بین سردار رادان و احمدی مقدم اجرا میشود - بصورت تکذیب . تایید . تخفیف . تایید و ... - و سرانجام آن جنایت ها به رفتار خارج از عرف 12 نفر از پرسنل زندان کهریزک تقلیل می یابد وعنوان میشود جانباخته گان نه بر اثر شکنجه که بدلیل مننژیت کشته شده اند ! )
۷- تاکتیک مجاری مخفی : افشاگری رسانه های گروهی خاص که از منبع نامشخص اطلاعات افشاگرایانه دریافت میکنند . ( مثال : انتشار صحبتهای جلسات اصلاح طلبان که توسط اطلاعات سپاه یا وزارت اطلاعات شنود شده است توسط روزنامه کیهان یا خبرگزاری فارس )
روشهای مقابله با جنگ روانی :
بهترین روش برای مقابله با جنگ روانی این است که , قبل از اینکه دشمن بخواهد با استفاده از تاکتیک های بالا بر علیه شما وارد عملیات روانی شود شما پیش دستی کرده و همان روشها را برعلیه خودش اجرا کنید یعنی همیشه در موضع تهاجمی باشید نه تدافعی .

سه‌شنبه، خرداد ۲۸، ۱۳۹۲

اعلاميه جهانی حقوق بشر


منبع: سایت سازمان ملل
از آنجا که شناسايي حيثيت ذاتی کليه اعضای خانواده بشری و حقوق يکسان و انتقال ناپذير آنان اساس آزادی و عدالت و صلح را در جهان تشکيل می دهد ، از آنجا که عدم شناسايی وتحقير حقوق بشر منتهی به اعمال وحشيانه ای گرديده است که روح بشريت را به عصيان واداشته و ظهور دنيايی که در آن افراد بشر در بيان عقيده آزاد و از ترس و فقر فارغ باشند به عنوان بالاترين آمال بشر اعلام شده است ، از آنجا که اساساً حقوق انسانی را بايد با اجرای قانون حمايت کرد تا بشر به عنوان آخرين علاج به قيام بر ضد ظلم و فشار مجبور نگردد ، از آنجا که اساساً لازم است توسعه روابط دوستانه بين الملل را مورد تشويق قرار داد ، از آنجا که مردم ملل متحد ايمان خود را به حقوق اساسی بشر و مقام و ارزش فرد انسانی و تساوی حقوق مرد و زن مجدداً در منشور اعلام کرده اند و تصميم راسخ گرفته اند که به پيشرفت اجتماعی کمک کنند و در محيطی آزادتر وضع زندگی بهتری به وجود آورند ، از انجاکه دولتهای عضو متعهد شده اند که احترام جهانی و رعايت واقعی حقوق بشر و آزادی های اساسي را با همکاری سازمان ملل متحد تامين کنند ، از آنجا که حسن تفاهم مشترک نسبت به اين حقوق و آزاديها برای اجرای کامل اين تعهد کمال اهميت را دارد ، مجمع عمومی اين اعلاميه جهانی حقوق بشر را آرمان مشترکی برای تمام مردم و کليه ملل اعلام می کند تا جميع افراد و کليه ارکان اجتماع اين اعلاميه را دائماً مد نظر داشته باشند و مجاهدت کنند که بوسيله تعليم و تربيت احترام اين حقوق و آزادی ها توسعه يابد و با تدابير تدريجی ملی و بين المللی ، شناسايی و اجرای واقعی و حياتی آنها ، چه در ميان خود ملل عضو و چه در بين مردم کشورهايی که در قلمرو آنها می باشند ، تامين گردد .

ماده اول : تمام افراد بشر آزاد به دنيا مي آيند و از لحاظ حيثيت و حقوق با هم برابرند . همه دارای عقل و وجدان می باشند و بايد با يكديگر با روح برادری رفتار كنند .

ماده دوم :

1) هر كس ميتواند بدون هيچ تمايز - خصوصاً از حيث رنگ ، جنس ، نژاد ، مذهب ، عقيده سياسي يا هر عقيده ی ديگر و همچنين مليت و وضع اجتماعی ، ثروت ، ولادت يا هر موقعيت ديگر ، از تمام حقوق و كليه ی آزادی هايی كه در اعلاميه حاضر ذكر شده است بهره مند گردد .

2) به علاوه هيچ تبعيضی به عمل نخواهد آمد كه مبتنی بر وضع سياسی ، اداری و قضايی يا بين المللی كشور يا سرزمينی كه شخص به آن تعلق دارد . خواه اين كشور مستقل ، تحت قيوميت يا خود مختار بوده و يا حاكميت آن به شكلی محدود شده باشد .

ماده سوم : هر كس حق زندگی ، آزادی و امنيت شخصی دارد .

ماده چهارم : احدی را نمی توان در بردگی نگاه داشت و داد و ستد بردگان به هر شكلی كه باشد ممنوع است .

ماده پنجم : احدی را نمی توان تحت شكنجه يا مجازات يا رفتاری قرار داد كه ظالمانه يا خلاف انسانيت و شئون انسانی يا موهن باشد .

ماده ششم : هر كس حق دارد كه شخصيت حقوقی او در همه جا به عنوان يك انسان در مقابل قانون شناخته شود .

ماده هفتم : همه در برابر قانون مساوی هستند و حق دارند بدون تبعيض و بالسويه از حمايت قانون برخوردار شوند . همه حق دارند در مقابل هر تبعيضی كه ناقض اعلاميه حاضر باشد و هر تحريكی كه برای اعمال چنين تبعيضی انجام شود از حمايت قانون برخوردار شوند .

ماده هشتم : در برابر اعمالی كه حقوق اساسی فرد را مورد تجاوز قرار دهد و آن حقوق به وسيله ی قانون اساسی و يا قانون ديگری برای او شناخته شده باشد ، هر كس حق رجوع موثر به محاكم ملی صالحه را دارد .

ماده نهم : احدی را نمي توان خودسرانه توقيف ، حبس يا تبعيد نمود .

ماده دهم : هر كس با مساوات كامل حق دارد كه دعوايش بوسيله ی دادگاه مستقل و بی طرف ، منصفانه و علناً رسيدگی شود و چنين دادگاهی درباره ی حقوق و الزامات او و يا هر اتهام جزائی كه به او وارد شده باشد تصميم بگيرد .

ماده يازدهم :

1) هر كس كه به بزهكاری متهم شده باشد بي گناه محسوب خواهد شد تا وقتی كه در جريان يك دعوای عمومی كه كليه تضمين های لازم جهت دفاع او تامين شده باشد ، تقصير او قانوناً محرز گردد .

2) هيچ كس برای انجام يا عدم انجام عملی كه در موقع ارتكاب ، آن عمل به موجب حقوق ملی يا بين المللي جرم شناخته نمی شده است محكوم نخواهد شد . به همين طريق هيچ مجازاتی شديد تر از آنچه كه در موقع ارتكاب جرم بدان تعلق ميگرفت در باره ی احدی اجرا نخواهد شد .

ماده دوازدهم : احی در زندگي خصوصی ، امور خانوادگی ، اقامتگاه يا مكاتبات خود ، نبايد مورد مداخله های خود سرانه واقع شود و شرافت و اسم و رسمش نبايد مورد حمله قرار گيرد . هر كس حق دارد در مقابل اينگونه مداخلات و حملات مورد حمايت قانون قرار گيرد .

ماده سيزدهم :

1) هر كس حق دارد كه در داخل هر كشوری آزادانه عبور و مرور كند و محل اقامت خود را انتخاب كند .

2)هر كس حق دارد هر كشوری از جمله كشور خود را ترك كند يا به آن بازگردد .

ماده چهاردهم :

1) هركس حق دارد در مقابل شكنجه ، آزار و تعقيب پناهگاهی جستجو كند و در كشورهای ديگر پناه گزيند .

2) در مواردی كه تعقيب واقعاً مبتنی به جرم عمومی و غير سياسی يا رفتارهايی مغاير با اصول و مقاصد ملل متحد باشد نميتوان از اين حق استفاده كرد .

ماده پانزدهم :

1) هر كس حق دارد كه دارای تابعيت باشد .

2) احدی را نمی توان خودسرانه از تابعيت خود يا از حق تغيير تابعيت محروم كرد .

ماده شانزدهم :

1) هر زن و مرد بالغی حق دارند بدون هيچگونه محدوديت از نظر نژاد ، مليت ، تابعيت يا مذهب با يكديگر زناشويی كنند و تشكيل خانواده دهند . در تمام مدت زناشويی و هنگام انحلال آن ، زن و شوهر در كليه امور مربوط به ازدواج دارای حقوق مساوی می باشند .

2) ازدواج بايد با رضايت كامل و آزادانه زن و مرد واقع شود .

ماده هفدهم :

1) هر كس منفرداً يا بطور دسته جمعی حق مالكيت دارد .

2) احدی را نمی توان خودسرانه از حق مالكيت محروم نمود .

ماده هيجدهم : هر كس حق دارد كه از آزادی فكر ، وجدان و مذهب بهره مند شود . اين حق متضمن آزادی تغيير مذهب يا عقيده و نيز متضمن آزادی اظهار عقيده و ايمان ميباشد و همچنين شامل تعليمات مذهبی و اجرای مراسم دينی است . هر كس ميتواند از اين حقوق منفرداً يا اجتماعاً و به طور خصوصی يا عمومی برخوردار شود.

ماده نوزدهم : هر كس حق آزادی عقيده و بيان دارد و حق مزبور شامل آنست كه از داشت عقايد خود بيم و اضطرابی نداشته باشد و در كسب اطلاعات و افكار و در اخذ و انتشار آن به تمام وسايل ممكن و بدون ملاحظات مرزی آزاد باشد .

ماده بيستم :

1) هر كس حق دارد آزادانه مجامع و جمعيتهای مسالمت آميز تشكيل دهد .

2) هيچكس را نميتوان مجبور به شركت در اجتماعی كرد .

ماده بيست و يكم :

1) هر كس حق دارد در اداره ی امور عمومی كشور خود ، خواه مستقيماً و خواه از طريق نمايندگانی كه آزادانه انتخاب شده باشند شركت جويد .

2) هر كس حق دارد با تساوی شرايط به مشاغل عمومی كشور خود نايل آيد .

3) اساس و منشاء قدرت حكومت اراده ی مردم است . اين اراده بايد به وسيله ی انتخاباتی ابراز گردد كه از روی صداقت و بطور ادواری صورت پذيرد . انتخابات بايد عمومی و با رعايت مساوات باشد و با رای مخفی يا طريقه ای نظير آن انجام گيرد كه آزادی رای را تضمين نمايد .

ماده بيست و دوم : هر كس به عنوان عضو اجتماع حق امنيت اجتماعی دارد و مجاز است بوسيله ی مساعی ملی و همكاری بين المللی حقوق اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خود را كه لازمه ی مقام و نمو آزادانه ی شخصيت اوست با رعايت تشكيلات و منابع هر كشور بدست آورد .

ماده بيست وسوم :

1) هر كس حق دارد كار كند ، كار خود را آزادانه انتخاب نمايد ، شرايط منصفانه و رضايت بخشی برای كار خود خواستار باشد و در مقابل بيكاری مورد حمايت قرار گيرد .

2) همه حق دارند بدون هيچ تبعيضی در مقابل كار مساوي اجرت مساوي دريافت كنند .

3) هر كس كه كار می كند به مزد منصفانه و رضايت بخشی ذيحق ميشود كه زندگی او و خانواده اش را موافق شئون انسانی تامين كند و آنرا در صورت لزوم با هر نوع وسايل ديگر حمايت اجتماعی تكميل نمايد .

4) هر كس حق دارد برای دفاع از منافع خود با ديگران اتحاديه تشكيل دهد يا در اتحاديه ها شركت كند .

ماده بيست و چهارم : هر كس حق استراحت و فراغت و تفريح دارد و به خصوص به محدوديت معقول ساعات كار و مرخصی های ادواری با اخذ حقوق ذيحق ميباشد .

ماده بيست و پنجم :

1)هر كس حق دارد كه سطح زندگانی او ، سلامتی و رفاه خود و خانواده اش را از حيث خوراك و مسكن و مراقبتهای پزشكی و خدمات لازم اجتماعی تامين كند و همچنين حق دارد كه در مواقع بيكاری ، بيماری ، نقص اعضاء ، بيوگی ، پيری يا تمام موارد ديگری كه به عللی خارج از اراده ی انسان وسايل امرار معاش از دست رفته باشد ، از شرايط آبرومندانه ی زندگی برخوردار شود .

2) مادران و كودكان حق دارند از كمك و مراقبت مخصوصی بهره مند شوند . كودكان چه بر اثر ازدواج و چه بدون ازدواج به دنيا آمده باشند ، حق دارند كه همه از يكنوع حمايت اجتماعی برخوردار شوند .

ماده بيست وششم :

1) هر كس حق دارد كه از آموزش و پرورش بهره مند شود . آموزش و پرورش لااقل تا حدودی كه مربوط به تعليمات ابتدايی و اساسی است بايد رايگان باشد . آموزش ابتدايی اجباری است . آموزش حرفه ای بايد عموميت پيدا كند و آموزش عالی بايد با شرايط تساوی كامل به روی همه باز باشد تا همه بنا به استعداد خود بتوانند از آن بهره گيرند .

2) آموزش و پرورش بايد طوری هدايت شود كه شخصيت انسانی هر فرد را به حد كمال رشد آن برساند و احترام حقوق و آزادی های بشر را تقويت كند . آموزش و پرورش بايد حس تفاهم ، گذشت و احترام به عقيده ی مخالف و دوستی بين تمام ملل و جمعيتهای نژادی يا مذهبی و همچنين توسعه ی فعاليتهای ملل متحد را در راه حفظ صلح تسهيل نمايد .

3) پدر و مادر در انتخاب نوع آموزش و پرورش فرزندان خود نسبت به ديگران اولويت دارند .

ماده بيست و هفتم :

1) هر كس حق دارد آزادانه در زندگی فرهنگی اجتماع شركت كند ، از فنون و هنر ها بهره گيرد و در پيشرفت علمی و فوائد آن سهيم باشد .

2) هر كس حق دارد از حمايت منافع مادی و معنوی آثار علمی ، فرهنگی يا هنری خود برخوردار شود .

ماده بيست وهشتم : هر كس حق دارد برقراری نظمی را بخواهد كه از لحاظ اجتماعی و بين المللی ، حقوق و آزادی هايی را كه در اين اعلاميه ذكر گرديده است تامين كند و آنها را به مورد اجرا گذارد .

ماده بيست و نهم :

1) هر كس در مقابل آن جامعه ای وظيفه دارد كه رشد آزاد و كامل شخصيت او را ميسر كند .

2) هر كس در اجرای حقوق و استفاده از آزادی های خود فقط تابع محدوديت هايی است كه به وسيله قانون و منحصراً به منظور تامين ، شناسايی و مراعات حقوق و آزادی هاي ديگران و برای رعايت صحيح مقتضيات اخلاقی و نظم عمومی و رفاه همگانی در شرايط يك جامعه ی دمكراتيك وضع گرديده است .

ماده سی ام : هيچ يك از مقررات اعلاميه حاضر نبايد طوری تفسير شود كه متضمن حقی برای دولت ، جمعيت يا فردی باشد كه به موجب آن بتوانند هر يك از حقوق و آزاديهای مندرج در اين اعلاميه را از بين ببرند يا در راه آن فعاليتی نمايند .

سه‌شنبه، خرداد ۲۱، ۱۳۹۲

از كجاوه و ماشين دودی تا ورود اولين اتومبيل به ايران

 ارابه مسافر بری در پایان دوران قاجار
 
وسيله نقليه طبقات متوسط اسب يا الاغ بود. خانواده های فقير دارای وسيله شخصی و منحصر به فرد نبودند. اين گروه از وسيله نقليه عمومی استفاده می كردند و گاهی برای صرفه جويی مسيری طولانی را پياده می پيمودند. آن وقت ها تهران اگرچه اتوبوس نداشت اما رفت و آمد در يكی، دو مسير مشخص ساده تر انجام می شد و واگن اسب هايی در آن مسيرها تردد داشتند. اين واگن ها در دو مسير مشغول كار بودند:
۱- يك مسير از مدرسه نظام كه در انتهای غربی خيابان سپه و ميدان باغشاه، ميدان حر فعلی قرار داشت آغاز و به ميدان هشت گنبد (ميدان حسن آباد كنونی) ختم می شد.
۲- مسير بعدی از بازار آغاز و به خيابان چراغ برق می رفت وواگن اسبی به وسيله دو تا چهار اسب بر روی ريل به حركت درمی آمد. يكی ديگر از اقداماتی كه در حركت مستمر واگن اسبی ها انجام می گرفت تعويض اسب های خسته بود كه در انتهای مسيرها انجام می شد.
درشكه ها اوايل با دو اسب حركت می كردند ولی تدريجاً به يك اسبه در آمد. «وقتی چند دستگاه اتوبوس از دانمارك خريداری شد طبق سند قابل توجهی از شهرداری كه در سازمان اسناد ملی وجود دارد قانون اجازه اتوبوسرانی از تهران به شميران به كمپانی دانماركی سپرده شد.

در گذشته معمولاً يك صندوق چوبی روباز را بر طرفين اسب و قاطر می بستند و آن را پالكی می ناميدند كه در هر صندوق يك مسافر می توانست بنشيند. چنانچه همين صندوق بر پشت شتر بسته می شد نام كجاوه به خود می گرفت و گاهی نيز صندوق های سرپوشيده ای بر روی شترهای_ دو كوهان گذاشته می شد و هودج نام داشت و مخصوص استفاده زنان و دختران بود. ناكافی بودن وسايل حمل و نقل شهری و بين شهری و نارضايتی مردم از وضع موجود دولت را به صرافت تامين تسهيلاتی جهت اياب و ذهاب مردم انداخت و به پشتوانه اين فكر اولين خط آهن ايران بين تهران و شهرری ايجاد شد و مورد بهره برداری قرار گرفت و برای نخستين بار ترن های بخاری با عنوان ماشين دودی در مسير تهران، شهرری داير شد.اولين بليتی كه در زمان ناصرالدين شاه برای ماشين دودی چاپ شد سه شاهی قيمت داشت، در زمان مظفرالدين شاه به پنج شاهی و زمان احمدشاه به هفت شاهی و پس از آن به ۱۰ شاهی رسيد.
   
يکي از اولين ماشين دودی ها

روزهای آخر قبل از برچيده شدن ماشين دودی قيمت آن دو ريال و نيم بود.اولين اتومبيل ظاهراً از سال ۱۲۸۳ شمسی وارد ايران شده به اشاره ناظم الاسلام حدود ۱۰ اتومبيل در تهران وجود داشت. مظفرالدين شاه در سفر خود به اروپا در سال ۱۲۷۹ دو اتومبيل با دو راننده فرانسوی به تهران آورده است. اولين اتومبيل هايی كه وارد تهران شد سواری های فورد كروكی بود كه سرعتشان از ۴۰ كيلومتر تجاوز نمی كرد و ظرفيت اين اتومبيل ها چهار نفر بود. اتومبيل های باری نيز عبارت از چند كاميون زنجيری با لاستيك توپر با ديفرانسيل بود. نوعی وسيله نقليه شبيه وانت بارهای فعلی در تهران رفت و آمد می كرد.


نخستين خودرو وارد شده به ايران

 از سال ۱۳۲۸ ه .ق چهار سال پس از صدور فرمان مشروطيت قانون ماليات شهری بر وسايل نقليه از تصويب مجلس شورای ملی گذشت و دولت اجازه يافت از هر اتومبيل ماهانه پنج تومان، از هر درشكه ۱۲ قران و از هر كالسكه ۱۵ قران ماليات دريافت كند. همچنين ماليات هايی برای گاری های اسبی، دليجان های مسافربری، صاحبان اسب، الاغ، قاطر، شتر و دوچرخه وضع شده بود و مجبور بودند برای هر راس چهارپا ماهانه دو قران ماليات بپردازند و چنانچه اتومبيلی از خارج تهران وارد آن می شد صاحبش ملزم به پرداخت يك تومان ماليات و عوارض بود. وسايل نقليه مخصوص دربار، ماموران سياسی دولت و كاركنان نظامی و سياسی دولت های خارجی، ارتش، صحيحه (بهداری بلديه) از پرداخت ماليات معاف بودند با توجه به بالا بودن عوارض ماهانه اتومبيل كه پنج تومان بود و به راحتی برايپرداخت اجاره يك خانه مسكونی بزرگ در محلات اعيان نشين شهر كافی بود مشخص می شود كه هنوز اتومبيل جای چندانی در زندگی مردم تهران نداشت و تعداد وسايل نقليه در تهران اتومبيل های كرايه ای ۴۳۲ دستگاه، ۱۰۸ دستگاه اتومبيل های سفارتخانه ها، ۳۶ دستگاه موتورسيكلت شخصی ۱۳۵ دستگاه موتورسيكلت كرايه ای و دوچرخه شخصی ۶۱۵ دستگاه. جمع كل اتومبيل های تهران ۱۱۴۰ دستگاه است.(روزنامه اطلاعات هشتم مهر سال ۱۳۰۵) وزارت ماليه فهرست اتومبيل های سواری و باركش هايی را كه در سال های ۱۳۰۲ تا ۱۳۰۴ وارد ايران شده به شرح زير به وزارت فوايد عامه ارسال داشته است.

در سال ۱۳۰۲ كاميون های متفرقه ۴۵ دستگاه (قيمت كل ۱۶۴ر۲۵ تومان) كاميون به قيمت ۵۹۲ ر۵ تومان هر دستگاه اتومبيل ۳۹۲ دستگاه قيمت كل ۱۸۰ر۲۴۲ تومان قيمت هر دستگاه ۶۱۷ تومان و در سال ۱۳۰۳ تعداد ۱۰۳ دستگاه ۶۸۰ ر۷۳ تومان