« یک روز آدم باید بمیرد، اگر یک نفر قربانی شود برای اینکه مملکتی نجات پیدا کند، زهی سعادت! من برای نجات مملکتم وارد مبارزه شدم.…»
شاپور بختیار بی تردید، شریف ترین چهره سیاسی ایران معاصر است. او نه عشق به قدرت داشت و نه به دنبال استبداد بود، او آمد تا ایران را آزاد کند، آمد تا تمرین دموکراسی کند با مردمانی که از سیاست فقط شعار دادن با مشت های گره کرده را یاد گرفته بودند. بختیار در برابر هیچ کس و هیچ قدرتی سر فرود نیاورد، آزاد به دنیا آمد، آزادانه زیست و برای پاسداشت آزادی، کشته شد.
او آمد تا به ما یاد بدهد که در زندگی چیزهای با ارزش تری نیز وجود دارند که شایسته است آدمی جان خود را نیز فدای شان کند، چیزهایی همانند وطن و آزادی…او آمد تا بگوید که در برابر استبداد سر تعظیم فرود نیاوریم، برای آزادی بجنگیم هرچند که سخت باشد، هرچند که نشدنی باشد، هرچند که دور از ذهن باشد…
چه کسانی به بختیار و راه ملی اش، خیانت کردند؟
۱- سران وقت جبهه ملی
۲- حزب توده ایران و سایر فعالین چپ گرا
۳- سران ارتش ایران
۲- حزب توده ایران و سایر فعالین چپ گرا
۳- سران ارتش ایران
خب عقاید با هم فرق می کنه. دکتر بختیار فقط از طرف اطارفیان خود یعنی جبهه ملی ضربه خورد یعنی آنها بودند که بهش خیانت کردند امثال بازرگان ، سنجابی وووو . بختیار فقط از طرف حزب خودش که با خمینی هم دست شدند ضربه خورد. مردم ایران هنوزبراشون
پاسخحذفاون حکومتی که دکتر بختیار بهش معتقد بود زود بود. و متاسفانه هم دیدیم، وگرنه محمد رضا شاه هم همچنین قصدی داشت
ولی ملت آمادگی نداشتند . بختیار انسان خوبی بود
امین گرامی این متن را بدون قص و قرض می نویسم ، ولی از نظر من همین کینه جوییها باعث آوارگی میلیونها نفر شده. اموزه کسانی نشسته اند و برای این و آن مرثیه ثرایی می کنند بدون آنکه مقداری در مورد واقعیت این انقلاب کشیف بدانند .
پاسخحذفدشاه فقید ایران در این باره در کتاب پاسخ به تاریخ می نویسد:
" اگر اشتباه نکنم، سپهبد مقدم شخصن وی را شبانه و در خارج از ساعات متعارف ملاقات، به کاخ نیاوران هدایت کرد. بختیار در این ملاقات مکرّرن نسبت به مقام سلطنت ابراز وفاداری کرد و کوشید به من ثابت کند که تنها کسی است که می تواند در آن شرایط دشوار دولت را تشکیل دهد. او می گفت مایل است تمام ترتیبات مندرج در قانون اساسی را رعایت کند. بدین معنی که قبل از مسافرت من به خارج از کشور بعنوان تعطیلات، یک شورای نیابت سلطنت تشکیل شود و از دو مجلس رای اعتماد بگیرد."
اما هنوز بر روی صندلی صدرات ننشسته بود که وعده و وفاداری اش به سلطنت را زیر پا گذاشت و برای عوام فریبی عکس شخص اول مملکت، محمد رضا شاه را پائین آورد و عکس مصدق السلطنه ی دروغزن و یاوه گو را بالا برد و نشان داد:
ذات بد نیکو نگردد آنکه بنیادش بد است
امیدوارم نسلهای آینده خادمهای به مملکت خویس را بهتر بشناسند.
پاسخحذف